Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor pasta met gehaktballetjes in tomatensaus komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Om op te eten!

    Moekes Maaltijd

    • In een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel
    • Succesmaaltijden van Moekes Maaltijd, waar elke dag maar liefst honderden baby’s, peuters en kleuters van smullen
    • Voor alle drukke ouders
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 50 g broodkruim
  • 2 tl mosterd
  • 200 g rundergehakt
  • 1 takje oregano, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ bos basilicum, blaadjes grof gehakt, stelen fijngehakt
  • ¼ rode peper, fijngehakt
  • 400 ml tomatenblokjes uit blik
  • 1 el balsamicoazijn
  • 200 g volkorenspaghetti
  • kookvocht
  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Kneed voor de gehaktballetjes het broodkruim, rundergehakt, ei, de mosterd en oregano goed door elkaar. Vorm met vochtige handen 12 gelijke balletjes van het gehakt, doe ze in een schaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en hussel ze zodat ze er rondom mee bedekt zijn.
  • Verhit voor de saus de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui stevig aan zodat hij goudbruin wordt. Voeg vervolgens de knoflook en basilicumstelen toe en bak ze even mee.
  • Doe de rode peper, tomatenblokjes en balsamicoazijn erbij. Laat de saus circa 10 minuten pruttelen; roer af en toe. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 8 minuten gaar.
  • Doe ze in de saus en smoor ze nog 5 minuten.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht.
  • Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en roer de gehaktballetjes in tomatensaus en de basilicumblaadjes erdoor. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Om op te eten!

    Moekes Maaltijd

    • In een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel
    • Succesmaaltijden van Moekes Maaltijd, waar elke dag maar liefst honderden baby’s, peuters en kleuters van smullen
    • Voor alle drukke ouders
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Om op te eten!

Moekes Maaltijd

  • In een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel
  • Succesmaaltijden van Moekes Maaltijd, waar elke dag maar liefst honderden baby’s, peuters en kleuters van smullen
  • Voor alle drukke ouders
19,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay