Pasta carbonara met zeespaghetti

Pasta carbonara met zeespaghetti

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 20 g gedroogde zeespaghetti
  • 200 g tagliatelle
  • 1 ei
  • 50 ml room
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • peper

Bereidingswijze

  • Doe de zeespaghetti in een kom en giet er 1 liter kokend water bij. Laat 1 uur wellen en vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet. Spoel na met kraanwater.
  • Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de zeespaghetti de gehele kooktijd mee.
  • Klop het ei samen met de room in een kommetje door elkaar.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Zet het vuur laag en doe de tagliatelle en zeespaghetti erbij. Voeg het eimengsel toe en schep zorgvuldig om zodat het goed met de pasta wordt vermengd. Schep tot slot de Parmezaanse kaas erdoor – houd wat achter voor de garnering – en breng op smaak met peper.
  • Serveer met de achtergehouden geraspte Parmezaanse kaas.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze pasta carbonara met zeespaghetti komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van