Pizza met wakame en dulse

Pizza met wakame en dulse

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 g gedroogde wakame
  • 3 g gedroogde dulse
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 g gepelde tomaten uit blik, in stukken
  • 6 takjes basilicum, blaadjes geplukt + extra om te garneren
  • 1 tl rodewijnazijn
  • 2 pizzabodems
  • 50 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ zoete paprika, in reepjes
  • 100 g gerookte kipfilet, in plakjes
  • 100 g geitenkaas, in rondjes
  • zout
  • peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Doe de wakame en dulse in aparte kommen met kokend water en laat ze 10 minuten wellen. Laat ze vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet.
  • Maak eerst de tomatensaus. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de gepelde tomaten en het basilicum toe en breng op smaak met de rodewijnazijn, zout en peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen en daarna afkoelen.
  • Bestrijk elke pizzabodem met een laag tomatensaus. Verdeel daarna de wieren over de bodem. Beleg de pizza vervolgens met de tomaatjes, paprika, kipfilet en geitenkaas. Bak de pizza 15 minuten in de oven.
  • Strooi wat blaadjes verse basilicum over de pizza en serveer.

Tip

Mocht je tomatensaus overhebben, gooi die dan niet weg maar vries in. Je kunt deze maanden bewaren.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze pizza met wakame en dulse (in het boek: pizza surf & turf) komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Inkijkexemplaar van