Paksoi-bowl met zilvervliesrijst
- 2
- Jennifer en Sven
- Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 120 g zilvervliesrijst
- 2 eieren
- 1 stronk paksoi
- 5 el extra vergine olijfolie
- 15 g gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- peper
- 50 g walnoten
- 1 avocado
- 150 g wortel, julienne gesneden
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Kook de eieren medium. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi vervolgens in repen.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak daarin de paksoi in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met de gember, 4 eetlepels olijfolie, sojasaus, honing en peper tot een dressing.
- Hak de walnoten grof. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Giet de rijst af en verdeel hem over twee borden. Doe de paksoi, wortel, avocado en walnoten erbij. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op het gerecht. Druppel de dressing erover.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze paksoi-bowl met zilvervliesrijst komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.
De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 1020 kcal, 21 g eiwit, 74 g vet, 62 g koolhydraten, 11 g vezels.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
- Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
- Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel