Het recept voor deze paddenstoelenterrine komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 50 g olijfolie
  • 200 g paddenstoelenmelange, in plakjes
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 el sojasaus zonder suiker
  • 50 g amandelen, grofgehakt
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 2 eieren
  • 100 g 0oude kaas, geraspt
  • peper
  • 1 handje verse peterselie, grofgehakt

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de sojasaus 10-15 minuten op middelhoog vuur, tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Voeg na 8-12 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.
  • Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg ¾ deel van de oude kaas en alle gebakken paddenstoelen toe, schep goed om. Breng op smaak met peper.
  • Giet het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal en bak de terrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Serveer met peterselie en de overige geraspte kaas.

Tip

Strooi Gruyere-kaas over de terrine voor extra pit

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

  • Aan de slag met een goede leefstijl: geen pillen, maar paprika!
  • Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, met recepten en weekmenu's
  • Van huisarts Tamara de Weijer
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay