Paddenstoelenterrine

Paddenstoelenterrine

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 50 g olijfolie
  • 200 g paddenstoelenmelange, in plakjes
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 el sojasaus zonder suiker
  • 50 g amandelen, grofgehakt
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 2 eieren
  • 100 g 0oude kaas, geraspt
  • peper
  • 1 handje verse peterselie, grofgehakt

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de sojasaus 10-15 minuten op middelhoog vuur, tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Voeg na 8-12 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.
  • Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg ¾ deel van de oude kaas en alle gebakken paddenstoelen toe, schep goed om. Breng op smaak met peper.
  • Giet het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal en bak de terrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Serveer met peterselie en de overige geraspte kaas.

Tip

Strooi Gruyere-kaas over de terrine voor extra pit

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze paddenstoelenterrine komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Je gezondheid verbeteren met een gezonde leefstijl
  • Informatie, praktische tips en handige weekmenu’s
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔