Nasi goreng met wakame

Nasi goreng met wakame

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 10 g gedroogde wakame
  • 2 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ prei, in ringen
  • 1 kleine wortel, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden + extra om te garneren
  • 200 g gekookte witte rijst (gebruik eventueel een restant)
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el zoute sojasaus
  • 1 tl sambal badjak + extra voor erbij
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 4 takjes koriander, blaadjes geplukt en fijngehakt
  • 1 el sesamolie om de wakame in te bakken
  • kroepoek
  • olie om in te bakken
  • zout
  • peper
  • Salade
  • 5 g gedroogde wakame
  • ¼ rode ui, in dunne reepjes
  • ¼ komkommer, in dunne reepjes
  • ¼ wortel, in dunne reepjes
  • 2 el sesamolie
  • 1 el limoensap

Bereidingswijze nasi goreng met wakame

  • Doe de wakame in een kom met 0,5 liter kokend water en laat 10 minuten wellen. Laat vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de resterende ingrediënten voor de salade in een schaal en zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de eieren. Zet apart en maak de pan schoon.
  • Verhit de sesamolie in de pan en bak de 10 g gedroogde wakame 1 minuut. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of pan en fruit de ui in circa 2 minuten zacht en glazig. Voeg vervolgens de prei, wortel, knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuten mee. Doe dan de rijst erbij en bak 3 minuten al omscheppend mee. Meng de gebakken eieren erdoor. Voeg de ketjap, sojasaus en sambal toe en naar smaak zout en peper.
  • Strooi vlak voor het serveren de gebakken wakame, de lente-ui, koriander en extra rode peper over de nasi. Serveer met de salade, kroepoek en extra sambal.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze nasi goreng met wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van