Doe de wakame in een kom met 0,5 liter kokend water en laat 10 minuten wellen. Laat vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de resterende ingrediënten voor de salade in een schaal en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de eieren. Zet apart en maak de pan schoon.
Verhit de sesamolie in de pan en bak de 10 g gedroogde wakame 1 minuut. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of pan en fruit de ui in circa 2 minuten zacht en glazig. Voeg vervolgens de prei, wortel, knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuten mee. Doe dan de rijst erbij en bak 3 minuten al omscheppend mee. Meng de gebakken eieren erdoor. Voeg de ketjap, sojasaus en sambal toe en naar smaak zout en peper.
Strooi vlak voor het serveren de gebakken wakame, de lente-ui, koriander en extra rode peper over de nasi. Serveer met de salade, kroepoek en extra sambal.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Dit recept komt uit dit boek
Koken met zeewier en zilte groente
Toine Wilke
Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met zeewier en zilte groenten
Gezond, duurzaam en heerlijk
Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere seacrets, zodat je thuis snel aan de slag kunt
Ook gezonder eten?
Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!
Inkijkexemplaar van
Dit recept komt uit dit boek
Koken met zeewier en zilte groente
Toine Wilke
Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met zeewier en zilte groenten
Gezond, duurzaam en heerlijk
Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere seacrets, zodat je thuis snel aan de slag kunt