Mexicaanse tomatensoep met chili nacho’s van Jamie Oliver

Mexicaanse tomatensoep met chili nacho’s van Jamie Oliver

Het recept voor deze Mexicaanse tomatensoep met chili nacho’s komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • Soep
  • 1 klein bosje lente-uitjes
  • olijfolie
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 tenen knoflook
  • 100 g basmatirijst
  • 450 g rode paprika’s uit een pot
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 g elk
  • 2,5 dl magere yoghurt
  • 2 tl ingemaakte jalapeñopepers
  • ½ bosje verse munt
  • 2 limoenen
  • Sprinkles
  • 1 handvol kerstomaatjes
  • 1 rijpe avocado
  • 30 g feta
  • Nacho’s
  • 2-3 verse rode en groene Spaanse pepers
  • 175 g zoutarme tortillachips
  • 50 g cheddar (of Goudse kaas)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Ingrediënten bij de hand • Waterkoker klaar • Ovengrill, op de hoogste stand • Grote pan met deksel, op hoog vuur • Staafmixer
  • Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringetjes (bewaar er een paar als garnering) en doe die met 2 eetlepels olie in de pan
  • Breek de steeltjes koriander in stukjes en doe ze erbij (houd de blaadjes apart)
  • Knijp met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de rijst, de uitgelekte rode paprika’s en de tomatenblokjes bij
  • Giet er 8,5 dl kokend water bij, voeg een snufje zout toe en leg de deksel op de pan
  • Snijd de kerstomaatjes in kwarten, halveer de avocado (verwijder de pit) en leg ze met de apart gehouden lente-uitjes, de blaadjes koriander en de feta op een plank
  • Snijd de Spaanse pepers in ringetjes en strooi de helft op de plank
  • Spreid de tortillachips uit op een bakplaat, rasp er de cheddar over, strooi er de rest van de Spaanse pepers over en zet de chips boven in de oven onder de hete grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is
  • Pureer in een kom de yoghurt, de jalapeñopepers met een scheutje van het azijn uit de pot en de bovenste helft van het bosje munt met een staafmixer tot een mooi glad geheel
  • Pureer vervolgens de soep met de staafmixer, doe er het sap van ½ limoen bij, breng hem op smaak en serveer hem lekker dik of verdun hem met een extra scheutje water
  • Sprenkel er de gespikkelde yoghurt over en serveer de soep met de nacho’s, de verschillende sprinkles en partjes limoen

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

Jamie in 15 minuten

Jamie Oliver

  • Meer dan 60 recepten
  • Heerlijke hoofdgerechten in slechts een kwartier op tafel
  • Superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid