Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze Marokkaanse harissasalade komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze Noord-Afrikaanse salade met in harissa gemarineerde bloemkool, krachtige tahin, verkoelende, romige avocado en zoete wortel is een feest van pure smaken. Om deze salade echt onvergetelijk te maken, besprenkel je hem met een scheutje sinaasappeldressing en strooi je er geroosterde amandelen over.”
Over harissa bij het recept: “Harissa is een heerlijke rodepepersaus die veel wordt gebruikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het recept verschilt per regio, en zelfs per familie, en veel koks hebben hun eigen geheime ingrediënten. Een goede harissa wordt met veel geduld en liefde gemaakt – de ui, paprika en pepertjes worden heel zachtjes met specerijen gebakken zodat de zoete, intense smaken optimaal tot hun recht komen. Een van mijn favoriete soorten harissa is de geconcentreerde saus van Mina (www.casablancafoods.com), die veganistisch en vrij van conserveringsmiddelen is, en een zalige huisgemaakte smaak heeft. Mina-harissa is verkrijgbaar bij veel supermarkten en anders via internet te bestellen. 1 eetlepel harissa is vergelijkbaar met 2 eetlepels Mina-harissasaus.”