Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Linguine met courgette en citroen (Jamie Oliver)

Linguine met courgette en citroen (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 150 g linguine
  • 2 verschillend gekleurde courgettes
  • ½ bos verse munt (15 g)
  • 30 g parmezaan
  • 1 citroen

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op. Snijd de courgettes intussen in de lengte in plakjes en vervolgens met een scherp mes of een juliennemes op een mandoline (met beschermkapje!) in lange sliertjes. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met 1 eetlepel olijfolie op matig hoog vuur, doe de sliertjes courgette erbij en blijf 4 minuten regelmatig roeren. Snijd intussen de muntblaadjes fijn en roer ze erdoor.
  • Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de courgette. Rasp er het grootste deel van de parmezaan en een klein beetje citroenschil over, pers alle citroensap erbij, hussel de boel goed en breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper. Schep de borden vol, rasp de rest van de parmezaan erover, besprenkel met 1 theelepel extra vergine olijfolie en ga meteen aan tafel.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze linguine met courgette en citroen komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Inkijkexemplaar van



5 ingrediënten

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔