Lamskoteletten met wortels (Jamie Oliver)
- 2
- 15 minuten
- Jamie Oliver
- Hoofdgerecht
- Snel-klaar
Ingrediënten
- 6 enkele lamskoteletten (600 g in totaal)
- 200 g verschillend gekleurde babywortels
- 8 tenen knoflook
- 3 sinaasappels
- ½ bos verse tijm (15 g)
Verder nodig
Bereidingswijze
- Kerf de vetrandjes van de koteletten in, wrijf ze in met zeezout en zwarte peper en leg ze netjes, als een rack, op elkaar. Zet ze rechtop, op de vetlaag in een grote, ondiepe braadpan op matig hoog vuur, en laat de vetrandjes 5 minuten uitbakken en krokant worden. Maak de worteltjes schoon (snijd grotere exemplaren doormidden), leg ze in de pan, doe de ongepelde tenen knoflook erbij en schep regelmatig om.
- Leg de koteletten voorzichtig op hun zijkant en bak ze 2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin maar vanbinnen nog mooi roze zijn. Schil intussen met een dunschiller reepjes schil van 1 sinaasappel, strooi ze met de takjes tijm in de pan en hussel de boel 30 seconden om de smaken los te laten komen.
- Schep de koteletten op een bord. Pers het sap van 3 sinaasappels in de pan, laat het inkoken tot een kleverige saus, schep vlug de koteletten erin om en verdeel alles over de borden.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze lamskoteletten met wortels komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
- Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
- 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden