Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kip dippers met couscous, asperges, erwtjes en munt

Kip dippers met couscous, asperges, erwtjes en munt

0 / 5. 0

Ingrediënten kip dippers met couscous

  • 250 g dunne groene asperges
  • 120 g doperwten (vers of diepvries)
  • 120 g volkorencouscous
  • 1 citroen
  • 20 g amandelschaafsel
  • 2 kipfilets (à 120 g)
  • olijfolie
  • 2 volle tl zongedroogdetomatenpasta
  • 2 el yoghurt
  • ½ bosje verse munt (15 g)

Bereidingswijze

  • Breek zes houten prikkers op maat, zodat ze in een grote koekenpan met antiaanbaklaag passen en week ze in koud water. Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges, rooster ze in een droge pan op matig vuur en keer ze een paar keer om. Doe ondertussen de erwten en couscous in een kom, strooi de geraspte citroenschil erover en giet er zo veel kokend water bij dat ze onderstaan. Leg een bord op de kom en laat de couscous wellen.
  • Leg de asperges wanneer ze klaar zijn op een bord. Verkruimel het amandelschaafsel en rooster het in de pan tot het licht goudbruin is. Sla de dikke kant van de kipfilets een beetje plat met de onderkant van een pan en steek in elke kipfilet op regelmatige afstand van elkaar drie prikkers. Kruid beide filets met een snufje zeezout en zwarte peper en wrijf ze in met 1 theelepel olie. Leg de filets in de hete pan en blijf ze 10 minuten regelmatig omkeren, of tot ze goudbruin en gaar, maar nog wel sappig zijn. Leg de asperges de laatste minuut bij de filets in de pan om ze op te warmen.
  • Meng ondertussen de zongedroogde-tomatenpasta met de yoghurt en de helft van het citroensap. Schep de couscous los en giet de rest van het citroensap erover. Pluk de muntblaadjes, snijd ze fijn en roer ze erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de filets tussen de prikkers in drieën, doop de kipdippers in het yoghurtsausje en wentel ze door de krokante amandelen. Serveer de dippers met de couscous en asperges.

Tip

In de categorie ‘Snelle happen’: kip dippers met couscous, asperges, erwtjes en munt. Een superlekker en snel recept uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Behalve dat het lekker en rijk aan vezels is, bevat volkorencouscous ook veel koper, een mineraal dat nodig is voor een gezonde stofwisseling.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Super food voor familie en vrienden

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Trakteer jezelf én je familie en vrienden op een heerlijke en gezonde maaltijd
  • Jamies 18e kookboek, vol gezonde ontbijt-, lunch- en dinerrecepten
  • Niet alleen supergezond maar ook superlekker!
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔