Kabeljauw met eieren en hollandaise saus

Kabeljauw met eieren en hollandaise saus

Een heerlijk lente-gerecht, deze kabeljauw met eieren en hollandaise saus. De eitjes en de hollandaise saus zijn in de zomer ook ontzettend lekker met snijbonen, als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat varkensvlees. Of op toast met gemarineerde zalm.

Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks).

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten kabeljauw met eieren en hollandaise saus

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook en leg daar de eieren voorzichtig in. Kook 6 minuten en spoel ze af onder koud water. Pel ze, snijd ze in stukjes en vermeng ze met de peterselie, dille, zout en peper.
  • Doe de eierdooiers in een keukenmachine. Laat draaien en verwarm ondertussen in een steelpan het citroensap en de azijn. Laat koken. Voeg het vocht in een dun straaltje al draaiend toe aan de eierdooiers. Zet de keukenmachine uit. Verwarm in hetzelfde pannetje zachtjes de roomboter, totdat deze helemaal gesmolten is, maar laat het niet koken. Zet de keukenmachine weer aan en voeg de boter in een dun straaltje al draaiend toe tot een gladde dikke saus.
  • Verdeel de kabeljauw in twee porties, dep droog met keukenpapier en bestrooi met wat zout en peper. Verwarm de roomboter in een koekenpan en laat lichtbruin worden. Bak de kabeljauw ongeveer twee minuten aan elke kant (ligt er een beetje aan hoe dik de kabeljauw is). Haal de vis uit de pan, verdeel over twee borden. Leg er het gekruide eimengsel op en serveer er de saus naast. Lekker met nieuwe gekookte aardappels.

Tip

  • Wijntip: Domaine Françoise et Denis Clair Saint-Aubin 2011 blanc, Frankrijk
  • Muziektip: Téada Píopa ainde mhóir

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vier seizoenen koken met Gartine

Gartine

  • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
  • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
  • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay