In bier gekookte mosselen

In bier gekookte mosselen

Het recept voor deze in bier gekookte mosselen komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen in de schelp
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, onderkant en draden verwijderd, in dunne ringen gesneden
  • 1 1 prei, alleen het wit, in ringen gesneden
  • milde olijfolie
  • 300 ml bier (bijvoorbeeld tripel)
  • 70 g boter, in klontjes
  • 5 sprietjes bieslook, fijngesneden
  • paar takjes kervel, fijngesneden
  • peper

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in twee porties of verdeel ze over twee pannen.
  • Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.
  • Smoor de ui, bleekselderij en prei 1-2 minuten in een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur tot de groenten zacht, maar nog niet verkleurd zijn. Voeg de mosselen en daarna het bier toe. Maal er wat peper over. Meng goed, zet het vuur hoog en leg een deksel op de pan.
  • Check nu en dan of de mosselen openstaan en roer of schud ze voorzichtig om. Zet, zodra alle mosselen openstaan, het vuur uit en voeg de boter, bieslook en kervel (houd wat apart voor de garnering) toe. Meng goed tot de boter is gesmolten en serveer direct.
  • Garneer de mosselen met wat extra blaadjes kervel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5
  • Ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van mosselen
  • 40 echte mosselrecepten
  • Opvolger van het succesvolle Vis uit Blik