Hutspot met ras el hanout, tijm en pistachenootjes

Hutspot met ras el hanout, tijm en pistachenootjes

Het recept voor deze hutspot uit het Midden Oosten, met ras el hanout, tijm en pistachenootjes komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef,  en plantaardige-receptontwikkelaar).

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    vegan.

    Kyra de Vreeze

    • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
    • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
    • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Boen de bospenen schoon en doe ze in een ovenschaal. Voeg wat kokosolie en de twee tenen knoflook met schil toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de wortelen gedurende 50 minuten op dezelfde stand gaar. Bestrooi de wortelen nadat ze 40 minuten in de oven hebben gezeten met ras el hanout. Terwijl de wortelen aan het garen zijn, kun je de aardappelen met het laurierblad en de peperkorrels opzetten en aan het fruiten van de ui beginnen. Zorg dat de aardappelen volledig in heet water zijn ondergedompeld. Gaar de aardappelen gedurende 20 minuten zachtjes op laag vuur. Draai dan het vuur uit en laat de aardappelen nog even in het water nagaren. Fruit de gesnipperde rode ui in wat kokosolie en voeg op het laatst wat vers tijmblad toe. Draai het vuur uit. Haal de wortelen uit de oven en snijd ze in stukjes van een halve cm lang.
  • Schil de knoflooktenen en gebruik 1 teen, 3 takjes tijm en het sinaasappelsap om een marinade van te maken. Sprenkel dit over de stukjes wortel en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Laat de wortels marineren terwijl je de puree maakt. Schep de puree op de borden, schep daarop wat gemarineerde wortel en besprenkel de schotel met pistache, tijm en citroenrasp. Pureer de aardappelen met een staafmixer, of gebruik een stamppotstamper en voeg de tweede knoflookteen toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en besprenkel de puree met wat gehakte pistachenootjes en de rasp van een citroenschil.

Tip

Zijn er geen truffelaardappelen verkrijgbaar? Kies dan pastinaak of knolselderij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    vegan.

    Kyra de Vreeze

    • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
    • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
    • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

vegan.

Kyra de Vreeze

  • Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten
  • Veganistische recepten, meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen
  • De meest favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen, aangevuld met nieuwe recepten en prachtige foodfotografie