Ham-abrikoosbroodjes uit de oven

Ham-abrikoosbroodjes uit de oven

  • 1
  • voorbereiding: 5 minuten, oventijd: 15 minuten op 230 °C (mini-oven: 15 minuten, heteluchtoven: 15 minuten op 200 °C)
  • Jean-Francois Mallet
  • Hoofdgerecht
  • Ovengerechten, Snel-klaar

Het recept voor deze ham-abrikoosbroodjes uit de oven komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 2 abrikozen
  • 2 sneetjes boerenbrood
  • 2 plakken rauwe ham
  • 2 el parmezaansnippers

Bereidingswijze

  • Leg de plakken ham op het brood.
  • Snijd de abrikozen in vieren en verdeel ze over de ham. Voeg ook de parmezaan toe.
  • Bestrooi met peper en bak de broodjes 15 min. in de oven op 230 °C.
  • Eet er een salade bij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Makkelijke gerechten met maximaal 5 ingrediënten, voor maar 2 euro per persoon
  • Te maken op een simpele pit of in de magnetron
  • Lekker en leerzaam tegelijk: verplichte kost voor alle studenten die nog wel wat hulp in de keuken kunnen gebruiken