Hachee die je voor geen goud wilt missen

Hachee die je voor geen goud wilt missen

0 / 5. 0

  • 4
  • voorbereiding: 10 minuten, koken: 35 minuten
  • Matt Preston
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 aardappels, geschild, in blokjes van 2 cm
  • 1 grote zoete aardappel (ongeveer 370 g), geschild, in blokjes van 2 cm
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 rode ui, in dikke partjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 tl karwijzaad
  • 250 g pulled pork
  • ¼ kleine rodekool of groene kool (ongeveer 300 g), fijngesneden
  • 4 biologische eieren
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • ananasketchup (zie boek), voor erbij (of een andere saus, gewoon waar je zin in hebt. Foodgoeroe Michelle eet hier het liefst sriracha bij).

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de aardappel en zoete aardappel toe en kook 5-8 minuten tot ze net zacht worden. Giet af en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Verhit de olijfolie met 30 g van de boter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappels en rode ui toe, voeg flink wat zeezout en zwarte peper toe en bak 15 minuten tot ze goudkleurig en krokant zijn; roer af en toe. Laat ze eerst even met rust zodat ze aan de onderkant een mooie gouden kleur krijgen. Dit is het lekkerste stukje, dus ik gebruik mijn strenge stem hier nog een keer… schep ze niet de hele tijd om.
  • Als de aardappels genoeg kleur en knapperigheid hebben, bak je het karwijzaad 30 seconden mee tot het begint te geuren (dat betekent dat het geroosterd is, snap je?).
  • Draai het vuur hoog. Voeg de pulled pork, kool en rest van de boter toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Bak 3 minuten, roer af en toe, tot de kool net begint te slinken.
  • Maak 4 kuiltjes in het aardappelmengsel. Breek in elk kuiltje een ei, leg het deksel op de pan en bak 6 minuten of tot de eieren net gestold zijn. Je kunt dit in de oven doen maar dan krijgen de eieren waarschijnlijk een glazig laagje, zoals op de foto.
  • Bestrooi met bladpeterselie en dien op met ananasketchup.

Tip

  • Dit is een prima gerecht om restjes te gebruiken: in plaats van kool kun je in plakjes gesneden spruitjes gebruiken of snijbiet. In plaats van pulled pork kun je die twee eenzame worstjes die in de koelkast liggen te wachten in stukjes snijden en toevoegen.
  • Laat een paar blokjes van je favoriete kaas smelten in de groenten.
  • Bak de eieren zodat je niet hoeft te wachten tot ze in de pan garen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze hachee die je voor geen goud wilt missen komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston.

Uit het boek over dit recept: “Sommige gerechten ruiken lekker en zijn heel verfijnd. Andere zijn uitbundig en gezellig. Maar gerechten die zoveel straatwijsheid bevatten als dit gerecht zijn absoluut heel zeldzaam. Als dit gerecht een acteur was, zou het James Franco zijn – lang, hoekig en dreigend – en zich schuilhoudend bij een vuilnisbak in een achterafstraatje. Dat komt omdat dit eerder een gemoedstoestand dan een recept is. Echt, het is gewoon een armeluisrestje met eieren die er met hun zachte, gele dooiers voor zorgen dat alles eruitziet als goud – vandaar de naam.

Het doet ook denken aan een gerecht met zacht gebakken aardappels, gebakken uien, chorizo en gebakken eieren dat ze in een van mijn favoriete restaurants in Barcelona, Bar Mut, serveren. Dit is ook een gerecht waarvoor je je messen moet trekken. Maar dat is een heel ander verhaal.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Yummy, Easy, Quick

Matt Preston

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Moderne klassiekers met een twist: nu lekkerder, makkelijker en sneller dan ooit
  • Van MasterChef-lieveling Matt Preston, uiteraard met een goede portie onweerstaanbare humor
  • 127 gerechten, binnen 30 minuten klaar: van zalm uit de oven met pistache-pesto tot de allermakkelijkste stir-fry, stevig gevulde gepofte aardappels of de beste spaghetti carbonara ter wereld
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔