Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes

Gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovis (46 gram)
  • 8 zongedroogde tomaatjes (ca. 60 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 20 zwarte olijven, zonder pit (ca. 40 gram)
  • 2 courgettes
  • 100 g jonge kaas, geraspt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de ansjovis en de zongedroogde tomaatjes in stukjes, de knoflook fijn, de ui doormidden en dan in halve ringen en de olijven in plakjes. Snijd de courgettes doormidden en lepel de zaadlijsten eruit.
  • Doe de zaadlijsten samen met de ansjovis, zongedroogde tomaatjes, knoflook, ui en olijven in een schaal en meng alles door de geraspte kaas.
  • Vul de halve courgettes met dit mengsel en zet de gevulde courgettes 25 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste drie minuten de grillstand van de oven aan voor een knapperig korstje. Blijf er wel bij, want onder de grill kan een gerecht snel verbranden.

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm?

Deze gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
  • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
  • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔