Ingrediënten
-
1
blikje ansjovis (46 gram)
-
8
zongedroogde tomaatjes (ca. 60 gram)
-
1 teen
knoflook
-
1
kleine ui
-
20
zwarte olijven, zonder pit (ca. 40 gram)
-
2
courgettes
-
100 g
jonge kaas, geraspt
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de ansjovis en de zongedroogde tomaatjes in stukjes, de knoflook fijn, de ui doormidden en dan in halve ringen en de olijven in plakjes. Snijd de courgettes doormidden en lepel de zaadlijsten eruit.
-
Doe de zaadlijsten samen met de ansjovis, zongedroogde tomaatjes, knoflook, ui en olijven in een schaal en meng alles door de geraspte kaas.
-
Vul de halve courgettes met dit mengsel en zet de gevulde courgettes 25 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste drie minuten de grillstand van de oven aan voor een knapperig korstje. Blijf er wel bij, want onder de grill kan een gerecht snel verbranden.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm?
Deze gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.
Zo ziet dit recept eruit in het boek