Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom

Gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  • Kook eerst de linzen in een pan water 20-25 minuten tot ze zacht zijn, maar nog een beetje bite hebben. Laat ze uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bak terwijl de linzen koken de ui en knoflook in een scheutje olijfolie en met wat zout in een pan op middelhoog vuur 5-10 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal ze op de puls-stand tot een dikke pasta. Schep balletjes van dit mengsel met een ijsschep uit de keukenmachine, draai ze als je wilt in je handen rond tot ze wat gladder zijn en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 35-40 minuten in de oven. Controleer of de linzen-balletjes gaar zijn door een mes in het midden van een balletje te steken; als het er schoon uit komt zijn ze gaar en anders moeten ze nog iets langer in de oven.
  • Maak terwijl de balletjes in de oven staan de tomatenrelish en knoflookroom. Pureer voor de relish gewoon alle ingrediënten met wat zout glad in de keukenmachine op de pulsestand. Doe hetzelfde voor de knoflookroom en voeg daar zout en peper naar smaak aan toe. Serveer de linzenballetjes met de relish en knoflookroom.

Tip

Deze balletjes zijn heerlijk als je ze direct uit de oven warm serveert; als je dat doet, warm de tomatenrelish dan ook zachtjes op.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella.

Ella schrijft erover in haar boek: “Ik weet dat deze balletjes misschien een beetje vreemd klinken maar ze zijn verrukkelijk, vooral geserveerd met tomatenrelish en aangemaakt met knoflookroom. Dankzij de tijm, rozemarijn, peterselie, knoflook en ui zitten ze vol smaak. Ik vind het lekker om ze simpelweg op te dienen met wat zilvervliesrijst en een salade.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van