Gegrilde volkoren wraps met groenten

Gegrilde volkoren wraps met groenten

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • olijfolie, om te bakken
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 rode chilipeper, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, sap en voor garnering
  • 6 cherrytomaatjes van de tak, in dunne partjes
  • zwarte peper
  • zout
  • 3 volkoren wraps
  • 10 g koriander, alleen de blaadjes
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 4 el kokosyoghurt of Griekse yoghurt (afhankelijk van wat je het beste verdraagt)

Verder nodig

  • grillpan

Bereidingswijze

  • Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen.
  • Snij de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de kroontjes en zaadlijsten. Halveer de courgette en snij elke helft in langwerpige plakken.
  • Wrijf de paprika en courgette in met olijfolie en gril ze aan beide kanten ongeveer 4-6 minuten.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan op laag vuur en fruit de ui 4 minuten. Voeg dan de rode chilipeper toe en bak deze 4 minuten mee. Doe dan de knoflook erbij en bak deze ook nog 3 minuten mee.
  • Ontdoe de avocado’s van de pit en schil en prak het vruchtvlees samen met het sap van een halve limoen. Roer vervolgens de cherrytomaatjes erdoor. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
  • Verdeel alle bereide ingrediënten over de helft van elke wrap en bestrooi met de helft van de koriander. Vouw de wraps dubbel en leg ze in de voorverwarmde grillpan. Gril ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  • Garneer met ijsbergsla, een flinke schep (kokos)yoghurt, een partje limoen en wat verse koriander.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze gegrilde volkoren wraps met groenten komt uit het (kook)boek Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer van Tamara de Weijer.

Inkijkexemplaar van