Couscous met garnalen van Jamie Oliver

Couscous met garnalen van Jamie Oliver

Deze heerlijke couscous met garnalen van Jamie Oliver is een must-try! De garnalen zijn lekker gekruid en er wordt een gezonde seizoensgroenten salsa bij geserveerd. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag.

Dit recept bevat granaatappel. Wist je dat granaatappel ons zenuwstelsel gezond houdt en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen cellen? Dit komt door vitamine B6.

Ingrediënten couscous

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 afgestreken tl gerookt paprikapoeder
  • 1 flinke snuf saffraan
  • 6 grote rauwe garnalen, met schaal
  • 2 sinaasappels
  • 150 g volkoren couscous
  • 400 g gemengde, bonte seizoensgroenten, zoals erwten, asperge, venkel, courgette, bleekselderij, lente-uitjes en rode of gele paprika
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 15 g verse munt
  • 1 citroen
  • 2 el yoghurt
  • 1 granaatappel

Verder nodig

Bereidingswijze couscous

  • Ris de rozemarijnnaaldjes in een vijzel, pel de tenen knoflook en maal ze met een snufje zeezout tot pasta. Wrijf er 1 eetlepel olie, het paprikapoeder, de saffraan en een scheutje kokend water door om er een marinade van te maken.
  • Knip met een klein schaartje de rug van de garnalen open en verwijder het darmkanaal. Snijd 1 sinaasappel in partjes, hussel ze met de marinade en de garnalen door elkaar en laat ze 10 minuten staan.
  • Doe de couscous in een kom, giet er zoveel kokend water bij, dat de korrels net onder staan, leg een deksel op de kom en laat de korrels zwellen. Neem de tijd om de bonte seizoensgroenten en de rode peper netjes fijn te snijden en strooi ze in een serveerkom.
  • Houd een paar mooie muntblaadjes apart, snipper de rest boven de kom en maak de groenten aan met het sap van de citroen en de tweede sinaasappel. Doe er de couscous bij, hussel alles door elkaar en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, bak de garnalen met marinade en partjes sinaasappel 4 tot 5 minuten, of totdat de garnalen heerlijk krokant zijn, en leg ze op de couscoussalade.
  • Schep er de yoghurt op, snijd de granaatappel doormidden, houd hem met de snijkant in je hand boven de kom en sla er met een pollepel de prachtig rode pareltjes uit.
  • Strooi er een paar muntblaadjes over en ga aan tafel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99
  • Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje
  • Recepten voor een healthy en happy leven
  • Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil