Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gado gado salade

Gado gado salade

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 g haricots verts of sperziebonen
  • olijfolie, om te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl sambal
  • 5 el pindakaas
  • 2 el sojasaus zonder suiker
  • 1 komkommer, in dunne schijfjes
  • 200 g wortel, in dunne reepjes
  • 4-6 trostomaten, partjes
  • 200 g taugé
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard in 6-8 minuten in water met een mespunt zout.
  • Kook de sperziebonen in ruim kokend water met een mespunt zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • Verhit wat olie in een steelpan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de sambal toe, bak nog 2 minuten onder voortdurend roeren.
  • Voeg de pindakaas en de sojasaus toe en schenk er water bij tot de saus de juiste dikte heeft. Voeg extra water toe als de saus door het verwarmen indikt. Blijf goed roeren.
  • Verdeel de helft van de saus over de bodem van de borden. Verdeel de groenten en de eieren over de borden. Verdeel de andere helft van de saus over de borden. Serveer met een schijfje limoen.

Tip

Voeg behalve sambal en knoflook ook Indonesische kruiden toe, zoals djahé, ketoembar en laos.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gado gado salade komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Je gezondheid verbeteren met een gezonde leefstijl
  • Informatie, praktische tips en handige weekmenu’s
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔