Fish fingers met mosterd en kruiden

Fish fingers met mosterd en kruiden

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 55 g vegenaise (eivrije mayonaise)
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el dijonmosterd
  • 110 g glutenvrij broodkruim (kant-en-klaar gekocht of gemaakt van geroosterd glutenvrij brood, in een krachtige blender gemalen met zout, peper, oregano en wat Old Bay-kruiden)
  • 1 el Old Bay-kruiden
  • 1 tl fijn zeezout
  • 4 bot- of tongfilets (of filets zonder huid van een mildsmakende platvis naar keuze), in repen van 7,5 cm gesneden
  • olijfoliespray
  • citroenpartjes, voor erbij

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C (indien mogelijk een heteluchtoven). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  • Klop in een kom de vegenaise en beide soorten mosterd door elkaar. Klop in een andere kom het broodkruim, de Old Bay-kruiden en het zout door elkaar. Wentel de fish fingers door het mosterdmengsel en haal ze dan door de broodkruimmix; schud het teveel eraf. Leg de fish fingers op de bakplaat. Spuit er licht olijfoliespray over, keer ze om en spuit ook de andere kant in. Bak ze 8 minuten, zet de oven dan op de grillstand en gril ze in 1 à 2 minuten lekker bruin (heb je geen grill, bak ze dan in totaal 10 minuten). Serveer direct met flink wat partjes citroen.

Het recept voor deze fish fingers met mosterd en kruiden komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Wie houdt er nu niet van fish fingers? Helaas zijn ze altijd in een kleverig beslagje gedoopt en gefrituurd, zodat we zelf een alternatief moesten verzinnen. Gebruik verpakt glutenvrij broodkruim of maak het zelf. Voor een gezinsmaaltijd kun je deze heel goed serveren met een groente naar keuze en een heerlijke salade.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van