Empanada’s met kip en avocado
- 2
- voorbereiding: 5 minuten, bereiding mini-oven: 15 min / heteluchtoven: 15 min op 200 graden
- Jean-Francois Mallet
- Hoofdgerecht
- Kip, Snel-klaar
Ingrediënten
- 2 grote maistortilla’s
- 2 plakken gerookte kipfilet
- 4 champignons
- 4 el guacamole
- 1 handje geraspte kaas
Bereidingswijze
- Garneer de tortilla’s met de helft van de guacamole, kaas, champignons (in plakjes; houd 4 plakjes apart) en gerookte kipfilet (in stukjes). Vouw ze dan dicht.
- Voeg de rest van de guacamole, kaas en champignons toe.
- Bak de tortilla’s 15 min. in de oven op 230 °C.
- Eet er een salade bij.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze empanada’s met kip en avocado komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.