Empanada’s met kip en avocado

Empanada’s met kip en avocado

  • 2
  • voorbereiding: 5 minuten, bereiding mini-oven: 15 min / heteluchtoven: 15 min op 200 graden
  • Jean-Francois Mallet
  • Hoofdgerecht
  • Snel-klaar

Het recept voor deze empanada’s met kip en avocado komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 2 grote maistortilla’s
  • 2 plakken gerookte kipfilet
  • 4 champignons
  • 4 el guacamole
  • 1 handje geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Garneer de tortilla’s met de helft van de guacamole, kaas, champignons (in plakjes; houd 4 plakjes apart) en gerookte kipfilet (in stukjes). Vouw ze dan dicht.
  • Voeg de rest van de guacamole, kaas en champignons toe.
  • Bak de tortilla’s 15 min. in de oven op 230 °C.
  • Eet er een salade bij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Makkelijke gerechten met maximaal 5 ingrediënten, voor maar 2 euro per persoon
  • Te maken op een simpele pit of in de magnetron
  • Lekker en leerzaam tegelijk: verplichte kost voor alle studenten die nog wel wat hulp in de keuken kunnen gebruiken