Gezond aan tafel logo
  • 4
  • voorbereiding: 20 min., kook-/baktijd: 43 min.
  • Jean-Francois Mallet
  • Hoofdgerecht

Dit recept voor eendenborstfilet met selderij komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilet
  • 400 g knolselderij
  • 200 g blauwe bessen
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 el sojasaus
  • zout
  • peper
  • 1 scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de knolselderij 25 min. Voeg zout en peper toe en pureer.
  • Bak de eendenborstfilets (vel naar beneden) 18 min. in de oven. Verwarm de bessen met de sojasaus en de azijn 1 minuut in een steelpan.
  • Leg de filets (in plakken) op de puree. Voeg de bleekselderij (in plakjes) toe. Besprenkel met de olijfolie en serveer de saus erbij.

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

    Inkijkexemplaar van

    Dit recept komt uit dit boek



    Het allermakkelijkste kerstkookboek

    Jean-Francois Mallet

    • Je meest relaxte kerst ever
    • Snelle feestgerechten die je in een handomdraai maakt
    • Van blini’s met kaviaar tot een salade met garnalen, en van lychees tot ossenhaas-in-een-jasje
    17,50
    Direct bestellen ➔
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld