Drumsticks met perzik en gember

Drumsticks met perzik en gember

Het recept voor deze drumsticks met perzik en gember komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht: 810 kcal, 42 g eiwit, 32 g vet, 82 g koolhydraten, 12 g vezels.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

    Jennifer en Sven

    • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
    • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de drumsticks ermee in.
  • Pel de ui en snijd hem in ringen. Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Braad de drumsticks 10 minuten aan in een pan met een beetje boter; keer ze regelmatig om.
  • Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg 200 ml water, de ui, de gember, de helft van de perzik en de helft van de rozijnen en de kaneel toe aan de kip en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, 7 minuten met het deksel op de pan en de laatste 3 minuten zonder deksel.
  • Breng intussen voor de couscous 220 ml water aan de kook in een waterkoker.
  • Snijd de komkommer in blokjes en de spinazie en de peterselie fijn.
  • Doe de couscous in een kom, giet het hete water over de couscous en wacht even. Maak de couscous los met een vork en voeg de olijfolie toe. Schep vervolgens de spinazie, komkommer, peterselie, resterende perzik en rozijnen door de couscous en voeg naar smaak zeezout toe.
  • Serveer de couscous met de kipdrumsticks en de ‘jus’.

Tip

Gebruik de andere helft van de komkommer als tussendoortje of in een salade als lunch.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

    Jennifer en Sven

    • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
    • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
    • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

Jennifer en Sven

  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
15,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay