Crispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)

Crispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)

3.5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 160 g rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
  • 1 kleine rijpe mango
  • ½ kleine rijpe avocado
  • 2 lente-uitjes
  • 2 x 130 g zalmfilet, met huid, zonder schubben en graten
  • 2 volle tl cajunkruiden
  • 4 kleine tortillawraps
  • 2 limoenen

Bereidingswijze

  • Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Lepel de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Trek de huid voorzichtig van de zalm, leg hem in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en bak hem aan beide kanten krokant. Wrijf de zalmfilets in met de cajunkruiden en bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de krokant geworden huid op de filets.
  • Rooster ondertussen de tortilla’s 15 seconden met een keukentang boven de vlam van je gasfornuis, of in een hete koekenpan. Strooi de mango, avocado en lente-ui over de tortilla’s, verdeel de zalmfilets er in vlokken over en verkruimel de crispy velletjes erboven. Doe de tomaatjes met het sap van 1 limoen in de pan en schep ze ongeveer 30 seconden om in de restwarmte; schep ze dan op de tortilla’s. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.

Inkijkexemplaar van



Jamie Oliver - 7 x anders

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Met maximaal 8 ingrediënten elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel
  • 120 simpele en overheerlijke recepten
  • Spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔