Chorizo carbonara met salade van Jamie Oliver

Chorizo carbonara met salade van Jamie Oliver

Het recept voor deze chorizo carbonara met Catalaanse marktsalade komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie in 15 minuten

    Jamie Oliver

    • Meer dan 60 recepten
    • Heerlijke hoofdgerechten in slechts een kwartier op tafel
    • Superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Ingrediënten bij de hand • Waterkoker klaar • Grote koekenpan, op matig vuur • Grote pan met deksel, op hoog vuur
  • Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in de koekenpan en hussel ze regelmatig door elkaar
  • Doe de penne in de pan met deksel, giet er voldoende gezouten kokend water bij om ze onder te zetten en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de stronkjes van het lof, trek de blaadjes los en leg ze in een serveerkom
  • Pel de clementines, snijd ze in dunne plakjes, doe ze met de spinazie in de kom en pluk er de muntblaadjes over
  • Schaaf er een klein beetje manchego over, strooi er de warme pijnboompitjes over en zet de pan terug op matig vuur
  • Roer de azijn, extra vierge-olijfolie en honing in een kopje door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en zet de dressing even opzij
  • Snijd de chorizo in plakjes, Spaanse peper in ringetjes, hak de naaldjes rozemarijn fijn, doe alles met 1 theelepel olijfolie en een snufje peper in de koekenpan, knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij en roer tot alles licht goudbruin is
  • Klop het ei, citroensap, de yoghurt en de overgebleven, fijngeraspte manchego in een kommetje door elkaar
  • Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart
  • Hussel de penne in de pan met het romige chorizomengsel door elkaar, haal hem van het vuur, maak de pasta eventueel aan met een scheutje van het apart gehouden vocht en breng hem op smaak
  • Maak de salade aan met de dressing en serveer hem bij de pasta

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie in 15 minuten

    Jamie Oliver

    • Meer dan 60 recepten
    • Heerlijke hoofdgerechten in slechts een kwartier op tafel
    • Superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie in 15 minuten

Jamie Oliver

  • Meer dan 60 recepten
  • Heerlijke hoofdgerechten in slechts een kwartier op tafel
  • Superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay