Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst.

Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Man.Eat.Plant.

    Lisette Kreischer, Maartje Borst

    • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
    • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
    • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • CASSAVEFRIET Schil de cassave, snijd hem in grove repen en kook deze in licht gezouten water beetgaar. Verwarm ondertussen de oven voor tot 225 °C. Giet de cassave af en laat hem goed uitlekken en uitdampen. Spreid de cassavefriet uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze royaal met rijstolie en bestrooi met wat grof zeezout. Bak de friet in 35-45 minuten goudbruin en knapperig.
  • BANANENKETCHUP Doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze tot een fijn mengsel. Kook het in een brede pan (bijvoorbeeld een koekenpan) in tot circa een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Je moet een glanzende, mooi gebonden saus krijgen.
  • PINDASAUS Verhit een scheutje olie in een sauspan en fruit de ui glazig. Voeg de koriander, komijn en het gemberpoeder toe en bak ze even mee. Doe vervolgens de kokosmelk, pindakaas, kokosbloesemsuiker, sambal en knoflook erbij. Roer en verwarm tot er een mooie gebonden saus ontstaat.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Man.Eat.Plant.

    Lisette Kreischer, Maartje Borst

    • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
    • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
    • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Man.Eat.Plant.

Lisette Kreischer, Maartje Borst

  • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
  • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
  • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay