Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

Cassavefriet met bananenketchup en pindasaus

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • CASSAVEFRIET Schil de cassave, snijd hem in grove repen en kook deze in licht gezouten water beetgaar. Verwarm ondertussen de oven voor tot 225 °C. Giet de cassave af en laat hem goed uitlekken en uitdampen. Spreid de cassavefriet uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze royaal met rijstolie en bestrooi met wat grof zeezout. Bak de friet in 35-45 minuten goudbruin en knapperig.
  • BANANENKETCHUP Doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze tot een fijn mengsel. Kook het in een brede pan (bijvoorbeeld een koekenpan) in tot circa een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Je moet een glanzende, mooi gebonden saus krijgen.
  • PINDASAUS Verhit een scheutje olie in een sauspan en fruit de ui glazig. Voeg de koriander, komijn en het gemberpoeder toe en bak ze even mee. Doe vervolgens de kokosmelk, pindakaas, kokosbloesemsuiker, sambal en knoflook erbij. Roer en verwarm tot er een mooie gebonden saus ontstaat.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze cassavefriet met bananenketchup en pindasaus komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst.

Ze schrijven erover in hun boek: “Waarom zouden we alleen friet van aardappel maken? Cassave levert heerlijk krokante friet met een romig binnenste. Niet te versmaden met bananenketchup (in de Tweede Wereldoorlog ontstaan als surrogaat voor ketchup) en pittige pindasaus.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar vanMan.Eat.Plant.

Lisette Kreischer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
  • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
  • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔