Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Boze bonensalade met mozzarella en munt (Jamie Oliver)

Boze bonensalade met mozzarella en munt (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 400 g verschillend gekleurde rijpe kerstomaatjes
  • 400 g sperziebonen en boterbonen
  • 4 takjes verse munt
  • 4 tenen knoflook
  • 2 verse rode pepers
  • olijfolie
  • 3 el rodewijn- of balsamicoazijn
  • 8 bocconcini mozzarella (150 g)
  • 4 sneetjes rustiek brood

Bereidingswijze

  • Dompel de kerstomaatjes exact 30 seconden onder in een pan kokend water, schep ze er met een zeef uit en koel ze af onder de koude kraan. Leg de boontjes netjes op een rij, snijd er alleen de steeltjes af en kook ze 4 minuten in dezelfde pan kokend water. Pluk intussen de muntblaadjes en houd de kleinste apart als garnering. Pel de tenen knoflook en snijd ze samen met de pepers in dunne plakjes.
  • Ontvel de tomaten, gooi de vellen weg en bewaar alleen het vruchtvlees (het is een beetje gedoe, maar wel de moeite waard).
  • Giet de boontjes af en zet de pan met 1 eetlepel olie terug op matig vuur. Strooi er de knoflook, pepers en muntblaadjes bij, bak ze 2 minuten, voeg de tomaten, azijn en boontjes toe en blijf 4 minuten regelmatig roeren, om de tomaten stuk te maken. Proef, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep het tomatenmengsel met sap en al op een bord. Strooi er de bocconcini mozzarella en de apart gehouden muntblaadjes over, en serveer de salade met warme toast.

Tip

Heerlijk om meteen warm te serveren, maar ook perfect als kliekje in een lunchtrommel.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze boze bonensalade met warme arrabbiatadressing, gekoelde babymozzarella en verse munt komt uit het boek VEG van Jamie Oliver.

Inkijkexemplaar van



VEG

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Heel goed, superlekker eten dat toevallig geen vlees bevat
  • Van eenpansgerechten, curry’s, stoofgerechten, salades, pasta, taarten, rijst en noedels, burgers en soepen tot vrijdagavondhapjes en brunchgerechten
  • Voor elke soort eter: of je nu een of twee keer per week geen vlees wilt eten, een vegetarische levensstijl nastreeft of gewoon briljante nieuwe smaakcombinaties wilt proberen
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔