Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bonensalade met lamsoor of rucola

Bonensalade met lamsoor of rucola

0 / 5. 0

Ingrediënten bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden

  • 300 g haricots verts of sperziebonen
  • zeezout
  • 50 g lamsoren (of buiten het seizoen rucola)
  • 2 bosuitjes
  • 100 g gele en rode kerstomaatjes
  • handje verse munt
  • handje verse bladpeterselie
  • 1 pot of blik cannelinibonen (ca. 200 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • zeezout met zeewier of zeekraal
  • pul biber

Bereidingswijze

  • Maak de haricots verts schoon en kook ze in een pan met niet te veel water en een beetje zout in circa 8 minuten beetgaar. Was de lamsoren en doe ze de laatste 2 minuten bij de haricots verts. Doe over in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Laat uitlekken. Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Was de kerstomaatjes en snijd doormidden. Knip of hak de kruiden fijn.
  • Doe de canellinibonen in een vergiet en laat uitlekken. Meng de bonen met de haricots verts, lamsoren of rucola, bosui, kerstomaatjes en de verse kruiden. Meng er de olijfolie en het citroensap doorheen. Breng op smaak met zeezout en pul biber.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar.

Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van