Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bloemkoolpizza met tomaten en kaas van Marjolein Dubbers

Bloemkoolpizza met tomaten en kaas van Marjolein Dubbers

3 / 5. 1

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 1 middelgrote bloemkool (ca. 500 gram)
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g fijne havervlokken
  • 2 eieren
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • verse peper
  • Keltisch zeezout
  • olijfolie
  • Voor de vulling
  • 200 g passata (gepureerde tomaten uit een fles)
  • 1 rode ui
  • 6 tomaten
  • 1 potje artisjokhartjes
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • stukje pittige geitenkaas
  • handvol rucola, fijngesneden
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier en zet die buiten de oven.
  • Verwijder het blad en de harde steel van de bloemkool. Hak de roosjes in je keukenmachine fijn tot ze lijken op witte rijst. Klop de eieren los. Meng de bloemkool met alle overige ingrediënten, behalve de eieren. Maak een kuiltje in het deeg en giet hier het eimengsel in. Roer dan goed door met een vork. Het blijft natter dan normaal pizzadeeg. Schep het deeg op je bakplaat en druk het met je handen uit tot een rechthoekige vorm met een opstaand randje. De dikte zal ongeveer 1 cm zijn. Zet dit ca. 20 minuten in de oven. De opstaande randjes mogen een beetje bruin worden.
  • Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snipper de ui en laat de artisjokhartjes uitlekken. Snijd de mozzarella en geitenkaas in plakjes.
  • Haal de bodem na 20 minuten uit de oven en smeer een laagje passata erover. Beleg de pizza met de tomaten en de rest van de vulling behalve de rucola. Strooi er flink wat kruiden overheen. Zet de pizza ca. 15 minuten terug in de oven. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijngesneden rucola en royaal met olijfolie.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze bloemkoolpizza met tomaten, ui, artisjokhartjes en kaas van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas.

Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik heb al heel wat recepten ‘groenter’ gemaakt door zetmeel te vervangen door groenten. Dit is mijn favoriete pizzarecept met een bodem van bloemkool. Nee, hij smaakt absoluut niet naar bloemkool en ja, hij wordt echt knapperig. Deze pizza kun je beleggen met alles wat jij lekker en gezond vindt. Een pizza zonder kaas is geen pizza vind ik, vandaar dat ik hier met buffelmozzarella en geitenkaas aan de slag ben gegaan. De artisjokhartjes komen voor het gemak uit een glazen potje.”

Inkijkexemplaar van



Het energieke vrouwen voedingskompas

Marjolein Dubbers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Over de invloed van voeding op de vrouwelijke hormoonhuishouding
  • Concrete handvatten en recepten om je voeding aan te passen
  • Voel je zo lang mogelijk vitaal en gezond
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔