Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bloemkoolcurry met kikkererwten

Bloemkoolcurry met kikkererwten

5 / 5. 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog twee minuutjes zachtjes koken.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.

Tip

Geef de curry een Oosters tintje met koriander in plaats van peterselie.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Je gezondheid verbeteren met een gezonde leefstijl
  • Informatie, praktische tips en handige weekmenu’s
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔