Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog twee minuutjes zachtjes koken.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.

Tip

Geef de curry een Oosters tintje met koriander in plaats van peterselie.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20
  • Aan de slag met een goede leefstijl: geen pillen, maar paprika!
  • Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, met recepten en weekmenu's
  • Van huisarts Tamara de Weijer