Asperges met zalm, ei en zeekraal

Asperges met zalm, ei en zeekraal

0 / 5. 0

Ingrediënten asperges met zalm, ei en zeekraal

  • 2 kg asperges
  • 4 eieren
  • 100 g boter + 1 el extra voor de zalm
  • 4 zalmfilets van 125 g
  • 200 g zeekraalsalade
  • sap van ½ citroen
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie

Bereidingswijze

  • Snijd de harde onderkant (circa 3 cm) van de asperges en schil ze. Probeer ze dikker te schillen naarmate je meer aan de onderkant komt. Was de asperges.
  • Doe de asperges in een kookpan en zorg dat ze onder water staan. Breng met het deksel op de pan het water aan de kook. Laat ze 5 minuten koken en zet het vuur uit. Laat de pan circa 10 minuten afgesloten staan tot ze beetgaar zijn. Controleer op gaarheid door er eentje met een vork uit de pan te halen en erin te prikken. Als je nog een beetje weerstand voelt zijn ze beetgaar. Wil je ze helemaal zacht, leg dan snel het deksel op de pan en laat ze nog een paar minuten staan.
  • Kook ondertussen de eieren in circa 10 minuten hard. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in stukken en wrijf ze boven een bord met de bolle kant van een lepel door een zeef.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout. Leg de zalm in de pan met de huid naar beneden. Bak de zalm in circa 6 minuten op middelhoog vuur. Keer de filets halverwege. Het lekkerst is de zalm als de binnenkant nog een beetje roze is.
  • Verwijder de onderste stugge en houtige delen van de zeekraal en was de zeekraal kort in stromend koud water. Kook de zeekraal 2-3 minuten in ruim kokend water zonder zout. De zeekraal moet er na bereiding qua kleur uit komen te zien als zeewier maar nog wel een bite hebben en weinig stevigheid verloren hebben. Verwijder eventuele achtergebleven stugge draadjes.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan. Roer het citroensap erdoor en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • Leg de gebakken zalm op borden met de asperges en zeekraal. Bestrooi met ei en peterselie. Geef de botersaus er apart bij.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze asperges met zalm, ei en zeekraal komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.

Inkijkexemplaar van



Herstel je hormonen

Vivian Reijs

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Je hormonen in balans krijgen voor vrouwen van alle leeftijden
  • Met praktische voedingsinformatie, recepten en eetplanners
  • Word fitter, slanker en blijer!
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔