Ansjovis taartje (pissaladière)

Ansjovis taartje (pissaladière)

Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van het visje. De zoutsmaak kun je ook verzachten met bijvoorbeeld roomboter. Ook de olie biedt de avontuurlijke kok een kans om gerechten een verrassende toets te geven.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie van 50 g
  • 2 gele uien
  • 1 tl suiker
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 rol bladerdeeg
  • olijfolie
  • 100 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 100 g gruyère, geraspt
  • 1 eigeel, losgeklopt

Bereidingswijze ansjovis taartje

  • Verwarm de oven voor op 185 °C.
  • Ontzout de ansjovis een paar minuten in koud water. Haal uit het water en dep voorzichtig droog.
  • Snijd de uien in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de uien en de suiker toe en bak de uien op matig vuur lichtbruin.
  • Haal de uien van het vuur en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Snijd uit een rol bladerdeeg een rechthoek van 25 cm breed (of de breedte van de rol) en 40 cm lang.
  • Vouw de rand van het deeg 2 keer 1 cm om, zodat een bak ontstaat.
  • Verdeel de uien over het bladerdeeg. Verdeel de ansjovis in diagonale lijnen over de uien.
  • Strooi de olijven en de kaas erover.
  • Bestrijk met een kwastje het eigeel over de deegranden.
  • Zet het ansjovistaartje in de oven.
  • Haal uit de oven als het deeg goudkleurig en knapperig is geworden. Reken op een baktijd van 15 tot 20 minuten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vis uit blik

Bart van Olphen

  • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
  • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
  • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay