Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Ansjovis gnocchi en salie

Ansjovis gnocchi en salie

0 / 5. 0

Ingrediënten ansjovis gnocchi

  • 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie van 50 g
  • melk (om ansjovis in te ontzilten)
  • 250 g boter
  • 1 bosje salie
  • 500 g gnocchi
  • platte peterselie
  • witte peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Week de ansjovis in lauw water of lauwe melk. Dep droog.
  • Klaar de boter. Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig, zonder dat deze bruin wordt. Zet de pan naast het vuur. Schep met een lepel de witte melkbestanddelen uit de boter.
  • Zet de pan op het fornuis en draai het vuur middelhoog. Bak de blaadjes salie in de boter knapperig. Haal de pan van het vuur, schep de blaadjes uit de pan en leg op keukenpapier.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de gnocchi over vier borden. Schenk de salieboter over de gnocchi en bestrooi met wat peterselie en peper.
  • Verdeel de salieblaadjes en de ansjovis over de gnocchi en dien direct op.

Dit recept voor ansjovis gnocchi en salie komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van het visje. De zoutsmaak kun je ook verzachten met bijvoorbeeld roomboter. Ook de olie biedt de avontuurlijke kok een kans om gerechten een verrassende toets te geven.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van