Aardappelsalade met courgettesalade

Aardappelsalade met courgettesalade

Het recept voor deze aardappelsalade met courgettesalade komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten.

Bij dit recept schrijft Lisette: “Aardappelsalade herinnert me aan mijn trip naar Florida, waar ik mijn toenmalige vriendje ging opzoeken. Ik at mijn buikje rond aan potato salads. Thuis verlangde ik terug naar dit zonnige deel van Amerika, maar met mijn recept voor aardappelsalade werd mijn weemoed een beetje verzacht. Het recept heb ik inmiddels iets opgeleukt en aangevuld met een frisse courgettesalade. Ben je uitgehongerd of toe aan een uitgebreide dinner party, serveer dan eventueel met tempéspekkies of tofufeta (zie boek). Oh my god, it’s amazing.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten aardappelsalade met courgettesalade

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Breng voldoende water in een pan aan de kook. Kook hierin de aardappels in ongeveer vijftien minuten gaar. Test met een vork of ze goed zijn (niet te hard, niet te zacht). Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit hierin de ui. Snijd de aardappels in stukken en meng ze in een kom met ui, bieslook, het paprikapoeder en de citroenrasp. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en roer dit samen met het citroensap door de aardappelsalade. Breng op smaak met zeezout en wat peper en besprenkel met olijfolie.
  • Was de courgette en schil er dunne plakken van met een dunschiller (je hoeft hem niet eerst te schillen) of gebruik de mandoline. Schil de ¼ avocado en snijd het vlees in reepjes. Snipper het lente-uitje. Meng de dunne plakken courgette met de avocado, het basilicum, lente-uitje, rasp en sap van de citroen, een heel klein scheutje balsamicoazijn en wat olijfolie, en breng op smaak met een beetje peper. Bestrooi met hennepzaad en maak af met de tuinkers.

Tip

  • Vervang de zwarte peper door de heerlijke zongedroogde tomatenmix van Fairtrade Original.
  • Gebruik in plaats van het hennepzaad 2 theelepels zonnebloempitten, licht geroosterd.
  • Serveer de courgettesalade met wat verse, gaar gestoomde en fijngehakte Hollandse zeesla.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Plant Power

Lisette Kreischer

  • Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken
  • Per seizoen: volwaardige, plantaardige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks
  • Voor vegans, vegetariërs en flexitariërs