Het recept voor deze bosbessen pepermunt rejuvelac smoothie komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid.
Hij schrijft erover: “Bij het maken van rejuvelac, traditioneel gefermenteerd graansap, begin je op dezelfde manier als bij het brouwen van bier. De basis bestaat uit granen of zaden. De koolhydraten daarin worden gebruikt om een gistingsproces op gang te brengen, waarbij de koolhydraten worden omgezet in alcohol. Door extra suikers toe te voegen (als voedsel voor de gistbacteriën) kun je het alcoholgehalte verder verhogen. Basis-rejuvelac bevat echter nauwelijks alcohol. Het heeft een lichtzure, bittere smaak die goed te combineren is met vruchten, bessen of groente. Anders dan bier is rejuvelac goed voor de spijsvertering en darmflora. Het onderstaande recept met wilde bosbessen is een heerlijk zomerdrankje! “
Lars Charas
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Lars Charas
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: