Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pesto met munt en cashewnoten

Pesto met munt en cashewnoten

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 20 g verse munt
  • 100 ml olijfolie, plus extra om te bewaren
  • 100 g pijnboompitten
  • 50 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1 citroen
  • zout

Bereidingswijze

  • Pluk de muntblaadjes van de stengels.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix er in ongeveer 30 seconden een pasta van. Bewaar de pesto in een luchtdichte pot en zorg dat er altijd een laagje olijfolie bovenop ligt; dit werkt als afsluiting. Je kunt de pesto een week in de koelkast bewaren.

Tip

Als je allergisch voor noten bent (of gewoon niet zo van cashewnoten houdt), kun je in plaats van cashewnoten 50 gram extra pijnboompitten gebruiken. Dat is ook heel lekker. Pijnboompitten zijn vaak beter te verdragen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze pesto munt cashewnoten komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag. Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) schrijft erover: “Ik hou van pesto; het geeft elke maaltijd direct smaak en doet het ook goed als dressing. Ik gebruik het als dressing voor mijn lunches, om de verschillende elementen samen te brengen tot een heerlijk hapje. De muntsmaak is subtiel, ik wilde niet dat het zou overheersen, maar dat het je maaltijd een beetje frisheid geeft. Omdat de smaak subtiel is, kun je de pesto bijna overal bij eten. Ik vind het vooral lekker bij mijn Gebakken kikkererwten met tomaat en mijn Gekruide pompoen- en zoeteaardappelstukjes (recepten in het boek), maar het is ook geweldig als dip.”

Deliciously Ella Elke Dag geeft inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond leven ook door de week zo min mogelijk inspanning en tijd kost. Het staat vol met de heerlijkste recepten én een shopping list, en Ella begrijpt dat je niet iedere dag veganistisch kunt eten of dat je wel eens zin hebt in pizza, koekjes of kaas. Geniet ervan, is haar boodschap, maar zorg voor balans en een gezonde basis.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van