Het recept voor deze paardenbloemelixer komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.
Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Als je een liefde voor paardenbloemen ontwikkelt en je je verdiept in deze gouden schone, zul je vast en zeker ook recepten voor paardenbloemhoning tegenkomen. Dat is een lekkere en heilzame siroop. Zodra paardenbloemen in de lente opspringen, stormen fans eropaf om er deze zeer gewaardeerde lekkernij van te brouwen met water en suiker. Door deze recepten heb ik me laten inspireren tot onderstaand recept; een nieuwerwetse versie van paardenbloemhoning, zonder geraffineerde suiker, maar met de heerlijk bloemrijk smakende rijststroop. Het elixer zal wat bitter en een beetje zuur smaken, en dat is ook de bedoeling. De bitterstoffen zijn enorm medicinaal en het zuurtje is in plaats van de suiker, die ervoor zorgt dat het elixer wat langer houdbaar is.”
Paardenbloem is ontgiftend voor de lever en stimulerend voor de spijsvertering. Lisette gebruikt het paardenbloemelixer in het voorjaar om het reinigingsproces te stimuleren.
“Neem in de lente 1 eetlepel per dag van dit elixer of leng aan met wat koud water voor een limonade of mocktail, die je garneert met een takje verse munt.”
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Voeg extra rijststroop toe aan het recept om een meer zoete, stroopachtige substantie te creëren die heerlijk is over vegan wafels of pannenkoeken.
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: