Wintersalade (Jamie Oliver)

Wintersalade (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze wintersalade (Jamie Oliver)

  • Verwarm de oven voor op 240 °C. Leg de ongepelde uien in een schaal waar ze strak in passen en bak ze 1 uur in de oven, of tot ze zacht en licht geschroeid zijn. Snijd na 30 minuten de bol knoflook doormidden en leg beide helften bij de uien in de schaal. Hussel de takjes tijm en de hazelnoten in een beetje olijfolie door elkaar en verdeel dit 5 minuten voor het einde van de baktijd over de uien. Haal de schaal uit de oven en laat de boel afkoelen.
  • Was de bittere blaadjes sla en trek ze los (ik neem hier altijd ruim de tijd voor en prepareer elk blaadje afhankelijk van de grootte – grotere exemplaren scheur ik in stukjes en kleinere laat ik heel). Knijp voor de dressing boven een kom de geroosterde tenen knoflook uit hun jasje en prak ze fijn. Meng de mosterd en een snufje zeezout erdoor, voeg al kloppend 6 eetlepels extra vergine olijfolie toe en giet vervolgens, al kloppend, de barolo en azijn erbij.
  • Knijp de zoete uien uit hun krokante jasjes in een serveerkom en trek ze een beetje uit elkaar. Bestrooi met een snuf peper en zout en sprenkel de dressing erover. Verdeel de bittere blaadjes erover en hussel de boel met je vingers voorzichtig door elkaar. Stamp de hazelnoten redelijk fijn in een vijzel en strooi ze over de salade.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze wintersalade met zoete ui uit de oven, gestampte hazelnoten en barolodressing komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Het wennen aan verschillende bittere blaadjes is belangrijk voor de ontwikkeling van je smaakpapillen en het verkennen van nieuwe smaakdimensies. Bitter hoeft niet altijd negatief te zijn, zoals hier in combinatie met zoete uien, zure azijn en krokante nootjes.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar vanJamie kookt Italië

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔