Venkelpuree

Venkelpuree

2 / 5. 2

Ingrediënten venkelpuree

Verder nodig

Bereidingswijze venkelpuree

  • Kook de aardappels en venkel 15 minuten in de bouillon, of tot ze gaar zijn. Giet ze af maar houd een klein beetje bouillon apart.
  • Stamp de aardappels en venkel met een scheutje bouillon tot de gewenste consistentie.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer met extra vierge olijfolie.

Tip

Serveer met groenteballetjes en pesto (zie recepten in het boek).

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze venkelpuree komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: “Puree is heerlijk bij gefrituurde en krokante gerechten, zoals mijn groenteballetjes of gebakken of geroosterde groenten. Deze zalige versie kun je maken op basis van aardappels of aardperen, maar het is de venkel die hem echt bijzonder maakt. Perfect voor een etentje waarbij je eens wat anders dan de gebruikelijke aardappelpuree op tafel wilt zetten.”

Verder bij dit recept in het boek: “Stomen is een van de beste manieren om voedingsstoffen in gekookte groenten te behouden, en voor een echt voedzame maaltijd stoom je de groenten en stamp je er een puree van. Het is een zalig bijgerecht en vrijwel alle groenten zijn geschikt om te pureren, maar ze blijven niet allemaal zo stevig als aardappel. Als je puree te dun is doe je er gewoon wat gekookte aardappels bij. Bloemkool, broccoli en wortels zijn perfect voor puree.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van