Pesto met kombu

Pesto met kombu

0 / 5. 0

Ingrediënten pesto met kombu

  • 40 g verse kombu (of kombu en wakame)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 25 g basilicum (ook de steeltjes)
  • 25 g rucola
  • 25 ml extra vergine olijfolie
  • ½ el citroensap

Verder nodig

  • Keukenmachine

Bereidingswijze pesto met kombu

  • Was de kombu goed schoon met water en zorg dat het eventuele pekelzout is afgewassen. Dep hierna droog en knip in stukken.
  • Maal in de keukenmachine de pijnboompitten met kombu, knoflook, basilicum, rucola, olijfolie en citroensap tot een gladde pesto.
  • Doe de pesto in een glazen potje, bedek met een laagje olijfolie en bewaar in de koelkast.

Deze pesto met kombu (groene zeepesto of ‘pesto from the sea’) uit het boek Groente uit zee, heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken.

Je kunt naar hartenlust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens. En de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op de boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.

Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Inkijkexemplaar van



Groente uit zee

Lisette Kreischer

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔