Het recept voor deze noedels van courgette en knolselderij met pinda’s komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella.
Ella schrijft erover in haar boek: “Dit is een geweldig eenvoudig gerecht. Het is in circa 10 minuten klaar en je hebt bijna geen afwas. Het is een licht bijgerecht of een lekker bedje onder een hoofdgerecht. Ik ben gek op de romige pindakaas-sesamdressing, de crunchy bite van de pinda’s en het sesamzaad plus het basilicum. Serveer deze salade het liefst meteen, want door het zout komt er vocht van de courgette vrij, waardoor die slap kan worden als je hem te lang laat staan. Mocht dat gebeuren, schep dan alles even goed om zodat het vocht zich mengt met de dressing.”
Ella Mills-Woodward
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het geeft niet als je geen spiraalsnijder hebt om de noedels te maken. Met een blokrasp, mandoline of julienneschiller kun je ook dunne reepjes groenten maken.
Ella Mills-Woodward