Noedels van courgette en knolselderij met pinda’s

Noedels van courgette en knolselderij met pinda’s

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 grote courgette, met de spiraalsnijder tot noedels gesneden (of zie de tip hieronder)
  • ½ knolselderij, geschild en met de spiraalsnijder tot noedels gesneden (of zie de tip hieronder)
  • handvol pinda’s, ca. 30 g, grof gehakt
  • handvol vers basilicum, grof gehakt
  • 1 el sesamzaad
  • zout
  • peper
  • voor de dressing
  • 1½ el pindakaas
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl appelciderazijn
  • sap van ½ citroen
  • snuf chilivlokken (of naar smaak)

Bereidingswijze

  • Leg de courgette- en knolselderijnoedels in een grote mengkom. Voeg de pinda’s, het basilicum, het sesamzaad en wat zout en peper toe en schep alles goed om.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten in een kom glad te kloppen. Schenk de dressing over de noedels en schep goed om.

Tip

Het geeft niet als je geen spiraalsnijder hebt om de noedels te maken. Met een blokrasp, mandoline of julienneschiller kun je ook dunne reepjes groenten maken.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze noedels van courgette en knolselderij met pinda’s komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella.

Ella schrijft erover in haar boek: “Dit is een geweldig eenvoudig gerecht. Het is in circa 10 minuten klaar en je hebt bijna geen afwas. Het is een licht bijgerecht of een lekker bedje onder een hoofdgerecht. Ik ben gek op de romige pindakaas-sesamdressing, de crunchy bite van de pinda’s en het sesamzaad plus het basilicum. Serveer deze salade het liefst meteen, want door het zout komt er vocht van de courgette vrij, waardoor die slap kan worden als je hem te lang laat staan. Mocht dat gebeuren, schep dan alles even goed om zodat het vocht zich mengt met de dressing.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van