Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Geroosterde kip-tikka masala

Geroosterde kip-tikka masala

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, zeer fijn geraspt of gehakt
  • 1 duimgroot stuk verse gember, geschild en zeer fijn geraspt of gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 60 ml volle yoghurt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl tandoorikruiden
  • 1½ tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 hele kip (1,6-1,8 kg), ingesneden en opengevouwen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Klop in een middelgrote kom de knoflook, gember, tomatenpuree, yoghurt, garam masala, tandoorikruiden, het zout en de olijfolie door elkaar.
  • Wrijf de kip rondom in met dit mengsel en stop zoveel mogelijk ervan onder het vel.
  • Leg de kip op een grillrooster boven een met aluminiumfolie bekleed bakblik (of in een braadslee of bakvorm). Rooster het kipvlees 1 uur en 15 minuten. Controleer het gerecht na 40 minuten en dek de kip als die te snel bruint af met aluminiumfolie.
  • Laat de kip minstens 10 minuten staan voordat je tot aansnijden overgaat.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze geroosterde kip-tikka masala komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Zomeravonden, schrijft Gwyneth: “Voor deze verrassende variant op een klassiek gerecht hebben we een simpele geroosterde kip gepimpt met de complexe smaken van Indiase kip-tikka masala. Door de yoghurt blijft de kip sappig, en de natuurlijke suikers in de tomatenpuree zorgen voor een mooi geschroeid, knapperig vel. Serveer de kip met Indiase romige spinazie en Geroosterde bloemkool met kerrie en limoen (recepten in het boek).”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van