Geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas

Geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas

Dit recept voor geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “De biet is bezig aan een ware revival. Hij wordt gebruikt om vis mee te kleuren en zelfs verwerkt in glazuur op een chocoladetaart. Maar niets gaat boven de pure smaak van deze geroosterde bieten. Als je bieten met blad hebt, roerbak het blad dan even in de wok met wat knoflook en serveer het erbij.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Doe ze in een braadslee. Snijd de knoflook ongepeld overdwars doormidden. Snijd of scheur de salieblaadjes in reepjes en schep met de knoflook door de bieten. Doe er de olijfolie bij. Zorg dat de bieten en de knoflook aan alle kanten bedekt zijn met een dun laagje olie. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de bieten ongeveer 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Zet de braadslee in de oven en rooster de bieten in ongeveer 35 minuten gaar. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met de balsamicoazijn en verbrokkel de geitenkaas erboven. Zet de schaal nog 5 minuten onder de grill. Garneer de bieten met een handje rucola en (zelfgekweekte) broccolikers. Serveer met een groene salade en met krieltjes met lamsoor (zie recept in het boek).

Tip

Wist je dat je het blad van de biet ook kunt eten? Het is zelfs heel gezond. Het bevat veel calcium en ijzer. Je kunt het op dezelfde manier klaarmaken als spinazie. De biet zelf is een goede bron van foliumzuur en rijk aan kalium. Kalium reguleert de bloeddruk en hartslag en is belangrijk voor het zenuwstelsel.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20
  • Alles over de zin en onzin van voedselhypes
  • Ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur, onbewerkt en in balans is
  • Zonder suiker, kunstmatige E-nummers en vrijwel koemelk- en tarwevrij