Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gegrilde halloumi en courgette

Gegrilde halloumi en courgette

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 gele courgette, in plakjes van 0,5 cm dik
  • 400 g halloumi, in plakjes van 0,5 cm dik
  • peper
  • zout
  • gekookte rijst, freekeh, taboulé of bulgur (desgewenst)
  • DRESSING
  • 1 teen knoflook, fijngehakt tot een pasta
  • 1 el agavesiroop
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • een snufje chilivlokken
  • TOPPINGS
  • een handvol babyradijsjes
  • een handvol eetbare viooltjes of andere roze bloemetjes
  • een handvol hennepzaad
  • radijskiemen

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij. Verhit een grillpan met een scheutje olijfolie en gril de plakjes courgette aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en er mooie streepjes op zitten.
  • Veeg de grillpan schoon, zet hem terug op het vuur, en gril de plakjes halloumi aan beide kanten krokant en goudbruin.
  • Leg de courgette en halloumi in laagjes in een kom en maak ze af met toppings naar keuze. Sprenkel er een paar lepels van de dressing over en zet de rest op tafel. Dien op met de granen of als onderdeel van een buffet.

Tip

  • Veganistisch: gebruik tempé in plaats van halloumi.
  • Glutenvrij: serveer met glutenvrije granen.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze gegrilde halloumi en courgette komt uit het boek Bowls of goodness van Nina Olsson.

Ze schrijft erover in haar boek: “Gegrilde halloumi is een fantastische toevoeging aan een vegetarisch buffet omdat het een mooi contrast vormt met verse, sappige groente, salades en gekookte granen. Ik vind de zoutige smaak vooral erg lekker bij plakjes zoete, gegrilde courgette. Om het extra feestelijk te maken, kun je de salade afmaken met roze radijsjes, radijskiemen en eetbare bloemen. Met de taboulé uit het boek maak je er een complete maaltijd van.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van