Gebakken bloemkool met kikkererwten, mosterd en peterselie

Gebakken bloemkool met kikkererwten, mosterd en peterselie

Gebakken bloemkool met kikkererwten: zo lekker! Gebakken bloemkool met zijn zacht gebruinde roosjes vormt een zoet en sterk contrast met de vezelrijke gebakken kikkererwten. Dit supergezonde en goedvullende bijgerecht is ook weer zo’n gezond maal dat je echt een voldaan gevoel geeft. Dit recept komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten gebakken bloemkool met kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten van 400 g, afgespoeld en uitgelekt en gedroogd op een theedoek
  • 1 bloemkool, ontdaan van blad (of snijd de jonge bladen in stukken en bak ze met knoflook: verrassend lekker), in roosjes verdeeld
  • extra vergine olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt

Verder nodig

Bereidingswijze gebakken bloemkool met kikkererwten

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe de kikkererwten en bloemkool in een grote braadpan met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Bak ze, onder nu en dan roeren, ongeveer 45 minuten tot alles mooi bruin en de bloemkool vrij zacht is.
  • Klop intussen de 2 soorten mosterd, de azijn en 4 eetlepels olijfolie met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper door elkaar. Hussel de mosterddressing en de peterselie door de nog warme groenten. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van