Courgettini met zongedroogde tomaten en feta

Courgettini met zongedroogde tomaten en feta

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 75 g zongedroogde tomaten (op olie)
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 el citroensap
  • 1 knoflookteen
  • peper
  • zout
  • 2 el zwarte olijven in ringen
  • 2 el amandelschaafsel
  • 20 g feta

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak lange spaghettislierten van de courgette met een spirelli of mandoline en vang op in een grote kom.
  • Maak de pastasaus door de volgende ingrediënten in een keukenmachine te doen: zongedroogde tomaten, basilicum citroensap, knoflook (geperst) en peper en zout. Voeg ook een eetlepel olie uit het potje tomaten toe. Vermaal in de keukenmachine tot een soort pesto.
  • Schep de tomatensaus door de courgette spaghetti en verdeel goed.
  • Schep het mengsel op de borden en garneer met de olijven, amandelen en feta.

Tip

Smaakt heerlijk bij witte vis met Italiaanse kruiden

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze courgettini met zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



I love health

Daisy Oppelaar

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Helpt iedereen die aan zijn gezondheid wil gaan werken
  • Handige top tien lijstjes, heldere inzichten en lekkere recepten
  • Van blogger Daisy Oppelaar, bekend van het succesvolle platform I love health
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔