Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of voorgerecht op, of serveer hem als hoofdgerecht met brood, rijst of pasta.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien, snijd ze in vieren, trek de rokken los en doe deze in een ovenbestendige, diepe pan van 20 cm op matig hoog vuur. Voeg 1 eetlepel olijfolie en de ansjovis toe en bak ze onder regelmatig roeren terwijl je de knoflook pelt en in plakjes snijdt. Kneus de olijven, maar laat de pit zitten, en roer ze met de knoflook door de ui. Blijf 2 minuten roeren, giet de wijn erbij en voeg naar wens de saffraan toe.
  • Snijd de onderkant van de bloemkool en maak met een scherp mes voorzichtig een diep kruis in de steel. Verwijder alleen de verlepte buitenste bladeren; laat de rest zitten. Zet de bloemkool op de steel in de pan en sprenkel er 1 eetlepel olie over. Schep een lepel van de ui en het kookvocht over de bloemkool, breng aan de kook en zet de pan 1 uur en 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is (prik er een scherp mes in om te checken). Bedruip hem tijdens het bakken twee keer met kookvocht.
  • Til de bloemkool voorzichtig uit de pan, zet hem op een schaal, schep de zachte ui, olijven en wat van het zalige kookvocht erover en snijd hem in plakken. Enjoy!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie kookt Italië

    Jamie Oliver

    • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
    • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
    • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay