Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bietjes met mandarijnen en geitenkaas (Jamie Oliver)

Bietjes met mandarijnen en geitenkaas (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten bietjes met mandarijnen en geitenkaas (Jamie Oliver)

  • 600 g rauwe, verschillend gekleurde babybietjes, liefst met blaadjes
  • 4 clementines of mandarijnen
  • ½ bos verse dragon (15 g)
  • 100 g verkruimelde geitenkaas
  • 40 g ongezouten halve walnoten

Bereidingswijze

  • Houd een paar mooie, kleine blaadjes van de bietjes apart, snijd de grotere bietjes doormidden en kook ze 15 tot 20 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze zacht zijn. Pers intussen het sap van één clementine in een grote kom en meng het met 1 eetlepel extra vergine olijfolie en een flinke scheut rodewijnazijn. Pel de overige clementines, snijd ze in dunne schijfjes en verdeel ze over de borden.
  • Giet de bietjes af en spoel ze onder de koude kraan tot ze genoeg afgekoeld zijn om de velletjes eraf te wrijven. Snijd ze doormidden (en eventueel ook een paar in plakjes) en hussel ze door de dressing. Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Pluk de dragonblaadjes, doe ze erbij, voeg de apart gehouden bietenblaadjes toe en hussel goed. Schep de bietjes op de borden, verkruimel de geitenkaas en walnoten erover en besprenkel met een paar drupjes extra vergine olijfolie.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze bietjes met mandarijnen en geitenkaas komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Inkijkexemplaar van



5 ingrediënten

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔